Kalau sudi tekanlah iklan di bawah ni ya

Monday, November 1, 2010

Jika DAP berkuasa, Ahli PAS tanggung dosa runtuhkan kerajaan islam

Hubungan Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan DAP begitu rapat sehingga wujud satu perjanjian rahsia berhubung pegangan kuasa politik antara kedua-dua parti itu yang tidak diketahui oleh Pas.

Perkara itu didedahkan Zulkifli Noordin (Bebas-Kulim/Bandar Baharu) yang berkata, melalui perjanjian rahsia itu DAP akan memiliki kuasa autonomi terhadap Pulau Pinang sekiranya pakatan pembangkang berjaya mengambil alih kerajaan Persekutuan.

“Sebenarnya di antara kepimpinan DAP dan PKR, yang membuatkan mereka jadi rapat sebab adanya perjanjian sulit yang Pas sendiri tidak tahu.

“Jika pakatan pembangkang menang dan ambil alih kerajaan Persekutuan, DAP akan diberi kuasa autonomi di Pulau Pinang,” katanya ketika membahaskan Bajet 2011 di Dewan Rakyat hari ini.

Zulkifli berkata, sekiranya pakatan pembangkang menang pada pilihan raya umum, wakil DAP akan dilantik menjadi menteri besar di negeri-negeri yang dimenanginya sementara calon-calon Melayu akan diletakkan di Negeri Sembilan dan Perak jika mereka menang.

Menurutnya, perkara itu sememangnya sudah dirancang kedua-dua parti itu bagi memastikan DAP mendominasi pakatan pembangkang.

Zulkifli bagaimanapun tidak mengulas lanjut mengenai dakwaannya itu kerana masa perbahasannya sudah tamat.

2 comments:

  1. Pas melayu dan PKR memang bodoh sombong dan buta tuli. Kalau tak nampak lagi apa DAP buat kat melayu Pulau Pinang dengan menghalau orang melayu di balik pulau sebab nak dirikan university Singapura memang sial lah perangai mereka. Sebelum nasi jadi bubur biar PAS dan PKR dikutuk cukup-cukup supaya depa insaf.

    ReplyDelete
  2. Kemenangan BN di DUN Galas pasti membangkitkan semula perjuangan ahli2 UMNO.

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails