Kalau sudi tekanlah iklan di bawah ni ya

Saturday, December 18, 2010

Bukan anak kandung saya! Bekas suami pengacara terkenal.

KUALA LUMPUR: Bekas suami model dan pengacara TV Daphne Eleanor Iking, semalam memberitahu Mahkamah Majistret di sini bahawa Isobel Daniella Iking-Chong bukan anak kandungnya.

Ryan Chong Yiing Yih, 32, berkata, perkara itu diketahui selepas melakukan beberapa ujian, termasuk ujian asid deoksiribonukleik (DNA).


Beliau melakukan ujian itu selepas beberapa kali membaca e-mel antara bekas pengarah Urusan Adidas Darren Choy Khin Ming, 45, dengan bekas isterinya.


Katanya, beliau membawa Isobel ke klinik di Petaling Jaya bagi melakukan ujian itu selepas sangsi dengan e-mel Iking kepada Choy yang berbunyi ‘Muka dia (Isobel) lebih mirip kepada awak’.


Katanya, hasil ujian menunjukkan darahnya dan Iking dari jenis ‘O’, manakala Isobel mempunyai darah jenis ‘A’.


Beliau memberi keterangan dalam perbicaraan saman peribadinya terhadap Choy yang didakwa memikat Iking, 31, dengan niat supaya wanita itu melakukan persetubuhan dengannya di kondominium The Plaza, Jalan Wan Kadir, Taman Tun Dr Ismail, Kuala Lumpur, antara Julai 2007 dan September 2008.
Iking dan Chong berkahwin pada 27 Jan 2007 di Bali, Indonesia dan dikurniakan anak perempuan, Isobel, sebelum bercerai pada 2009.


Jika sabit kesalahan, mengikut Seksyen 498 Kanun Keseksaan, Choy yang diwakili peguam Datuk Jagjit Singh dan Akberdin Abdul Kader, berdepan hukuman maksimum penjara dua tahun, atau denda, atau kedua-duanya sekali.Sementara itu, Chong berkata e-mel antara Choy dan Iking lebih terarah kepada cinta, dan melaluinya, beliau mengetahui mereka merancang bercuti ke Banyan Tree Bintan Resort, Indonesia untuk melakukan hubungan intim. “Saya ada bukti bahawa Darren Choy mempunyai niat menggoda bekas isteri saya untuk mengadakan hubungan seksual,” katanya ketika ditanya peguam Wong Kian Kheong Chong yang mewakilinya. Perbicaraan di hadapan Majistret Engku Ahmad Rashdi Engku Abdillah bersambung Isnin depan. - Bernama

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails