Kalau sudi tekanlah iklan di bawah ni ya

Thursday, September 23, 2010

Beruk Nik Aziz tak terkejut, adik terima replika RM4 billion

Riuh seantario dunia apabila media memainkan isu bahawa kerajaan Pas Kelantan mendapat derma sebanyak 4 billion. Fuhhh banyak tu. 10 tahun memerintah Kelantan pun tak tahu dapat ke tak jumlah sebanyak itu. Gempar dibuatnya.

Bagi orang Pas memang tak masuk dalam kepala pun isu macam ni. Sebab diorang tak tahu pun pemimpin Pas yang menjadi tulang belakang yang sering mengaku fuqara dan masakin sebenarnya kaya raya kalau tak percaya cuba siasat harta anak beranak nik aziz di kelantan dan pemimpin-pemimpin pas yang lain. Mereka terpaksa sembunyikan harta kekayaan mereka supaya rakyat percaya kepimpinan mereka tidak makan rasuah, bersih dan mengamalkan politik bersih....cheh
Tetapi berita sebegini bagi orang UMNO.. terbeliak bijik mata. Sebab orang UMNO ni susah nak dapat duit sebanyak itu. Kalau dapat duit sebanyak itu pun orang Umno akan sentiasa fikirkan rakyat jelata. Apa projek yang terbaik untuk rakyat. Apa yang boleh lagi kita buat untuk bantu rakyat. Orang pakatan takyah fikir semua itu. Duit rakyat miskin pun nak diratah mereka. Kebajikan rakyat langsung haprak nak dapat dari puak pakatan haprak ni.
Hah.. sedang BN dok mempersiapkan diri membantu ekonomi rakyat jelata.  PAS pun dok bercawat-gotel nak mencari wang berbilion-billion ringgit untuk anak beranak mereka… alih-alih ada orang nak bagi duit kat Pas 4 Billion. -mana nik azik dan beruknya nak terkejut sebab entah berapa billion lagi ntah yang depa dah angkut selama ini. nak pergi makkah pun org bagi rasuah ape punya ulama macam ni ntah

SPRM jangan senyapkan aja kes ini. Kita tau dalam SPRM pun ada puak depa

1 comment:

  1. Melayu ingin tolong MELAYU, tapi ada melayu mahu bunuh rakyat melayu. Minta Mahfus Omar semak sendiru di bank ada tak $4 Billion dlm akaun I'da World Sdn. Bhd.atau lebih daripada itu. Orang bangsat adalah manusia yang hidup bermain kata-kata memutar belit rakyat macam MP Mahfus Omar.KENALI SIAPA Pengerusi I"da World Group yang sebenar-benarnya.

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails