Kalau sudi tekanlah iklan di bawah ni ya

Tuesday, September 28, 2010

Nurul Izah meracau sawan gila babi

Normallah bila ada yang menang sesuatu kontrak...maka akan ada juga yang kalah.....rasanya itu adat dalam semua pertandingan....ada kalah ada menang.

Dan secara rasional....bila sudah kalah tu...buatlah cara kalah....janganlah kecoh sangat beb.

Namun, syarikat yang kalah, Tess Capital Sdn Bhd tidak dapat menerima hakikat ia gagal dalam usaha merebut kontrak tersebut.....

Dan inilah satu sikap yang sangat menyakitkan hati dan perlu dibanteras dalam negara ini sekarang.....hampir nak menjadi satu trend....bila kalah dalam pembidaan....terus pergi jumpa Ahli Parlimen pembangkang dan kata berlaku rasuah dan sebagainya....tanpa ada bukti tetapi lebih kepada rasa geram dan ingin balas dendam sahaja selalunya.
Dalam kes ini, Tess Capital telah pergi bertemu Nurul Izzah.....dan membuat pelbagai macam tuduhan.

Lepas itu buat laporan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).....meminta suruhanjaya itu menyiasat (dengar kata Tess Capital memang takda bukti melainkan aduan berdasarkan persepsinya sendiri).

Tess Capital punya alasan...ia syarikat tempatan maka ia harus diberikan keutamaan.....fuck u la izzah....

Ini macam kalu...kerajaan kena umumkan satu dasar baru...orang luar jangan datang Malaysia...kita mahu barangan tempatan sahaja....FDI dan pemindahan teknologi tidak diperlukan, walaupun syarikat tempatan tidak berkemampuan, kita tetap mahukan yang tempatan sahaja..................................(dua syarikat yang menang tender itu katanya bersetuju melakukan pemindahan teknologi ke negara ini).

Dan yang menjadi persoalan...entah berapa banyak Tess Capital janji nak bagi komisyen agaknya...Nurul Izzah terus melompat menyokong syarikat berkenaan tanpa menyedari (atau buat-buat tak sedar) hakikat sebenar melibatkan syarikat itu.

Sebenarnya Tess Capital bukanlah syarikat tempatan mana pun sangat.

Memang ia didaftar dan dimiliki rakyat Malaysia, tetapi teknologi yang dimilikinya adalah melalui sebuah syarikat yang gagal teruk dari Australia yang dinamakan Poltech.

Tess Capital ambil alih syarikat berkenaan...kemudian melalak kata ia syarikat tempatan yang harus diberikan keutamaan........ayoyo deyyyy!

Poltech untuk pengetahuan semua...gagal dengan begitu teruk sekali di Australia dan menyebabkan kerajaan negeri Victoria membayar RM26 juta dollar Australia dalam bentuk pampasan dan denda yang terpaksa diabaikan.

Poltech adalah sebuah syarikat yang sakit laaaaaa Nurul Izzah oiiiii.....lebih kurang sama sakit macam kepala kau yang dengar cerita baru-baru ini mengajak Tun Mahathir berdebat......bodoh ke apa perempuan ni?

Dan yang paling Satu Hala tak faham ialah cara Nurul Izzah bercakap dalam hal ini....dia mempersoalkan mengapa Tess Capital tak dapat kontrak itu....dia sebut nama syarikat itu berulang-ulang bila mempertahankannya.....

Perlukah dia sebut nama syarikat itu? Kenapa tidak dia mempersoalkan bagi pihak syarikat-syarikat lain yang turut gagal....dengar kata 7 syarikat membida kontrak tersebut yang mengambil masa 5 tahun bagi melalui proses penilaian sebelum diputuskan.....(5 tahun beb...bukan 5 hari).

Bila Nurul Izzah mempertahankan sebuah syarikat secara terbuka.....nampak sangat dia melobi bagi pihak syarikat itu....iyelah, nak bertanding Naib Presiden PKR mungkin banyak pakai duit kot.....inilah cara nak himpun modal sendiri.

Jadi, takkan dia tolong Tess Capital free aje kan....hmmmmm....fikirkanlah lojiknya.

Kalau Tess Capital buat aduan pada SPRM untuk menyiasat cara pengendalian kontrak itu....rasanya syarikat-syarikat lain pun perlu buat aduan agar menyisat Nurul Izzah...sama ada dia menerima habuan atau komisyen bagi pihak Tess Capital.....ieylah kerana dia mempertahankan Tess Capital secara terbuka.....

Hanya kerana dia muda dan bertudung....jangan ingat dia naif ke apa....jangan lupa....ini anak perempuan Anwar Ibrahim.....orang kata anak ular jangan dibela sebab inilah....bila besar dia akan tetap mematuk bisanya....

Bapak borek anak rintik.....Anwar dulu pun kaki komisyen...sekarang anak dia pun buat benda yang sama.....begitu nyata sekali.

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails