Kalau sudi tekanlah iklan di bawah ni ya

Saturday, August 28, 2010

Nurul Izzah Ke Indonesia lepas tu satu kumpulan di upah lempar tahi dan pijak bendera Malaysia


Sungguh luar biasa tidak sampai seminggu Anak al-liwati ke Indonesia. Bendera Malaysia diserang. Mungkinkah ada kaitan wallauhuallam

KUALA LUMPUR 27 Ogos – Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, tunjuk perasaan yang diadakan di hadapan pejabat Kedutaan Besar Malaysia di Indonesia baru-baru ini dilakukan oleh kumpulan-kumpulan upahan.

Perdana Menteri berkata, kumpulan-kumpulan itu diupah pihak tertentu untuk melakukan demonstrasi dengan tujuan merenggangkan hubungan antara kedua-dua negara.

"Itu tujuan dia supaya kita marah, kita bertindak balas dan renggang hubungan dengan Indonesia. Jadi kita jangan terperangkap dengan mainan ini,” katanya dalam satu persidangan akhbar selepas mempengerusikan mesyuarat Majlis Tertinggi (MT) UMNO di sini hari ini.

Semalam kira-kira 600 penunjuk perasaan bersikap liar dengan membakar dan meludah Jalur Gemilang dan berteriak “ganyang Malaysia” bagi membantah apa yang mereka dakwa pencerobohan pihak berkuasa Malaysia di perairan perbatasan kedua-dua negara.

Najib berkata, beliau tidak menganggap tindakan tunjuk perasaan itu mencerminkan pendirian pemerintah Indonesia kerana kedua-dua negara mempunyai hubungan yang sangat baik.

Beliau berkata, Duta Indonesia di Malaysia Tan Sri Da’i Bachtiar juga sudah dipanggil untuk meminta pihak berkuasa Indonesia melakukan kawalan yang lebih ketat supaya perkara berkenaan tidak berlaku lagi. – Bernama
Related Posts with Thumbnails