Kalau sudi tekanlah iklan di bawah ni ya

Monday, August 2, 2010

Demonstrasi 31 julai 2010: PAS tuduh polis gila dan tidak bertamadun.


Ketua Penerangan PAS Pusat, Idris Ahmad menegaskan pihaknya membantah sikap primitif dan tidak bertamadun polis yang bertindak kasar terhadap ceramah dan himpunan aman yang dilakukan oleh Pakatan Rakyat di negara ini.

Beliau merujuk kepada tangkapan dan gangguan ceramah oleh Datuk Seri Anwar Ibrahim di Rengit, Batu Pahat pada 31 Julai di mana polis bertindak mengosongkan pentas, merampas pembesar suara dan menghalau penyokong dari tapak ceramah.

Sekurang-kurang-kurangnya sembilan orang ditangkap yang terdiri daripada tujuh lelaki dan dua wanita di mana polis juga didakwa bertindak mengoyakkan backdrop penganjur yang digantung di pentas utama.

Pada Himpunan Warga Felcra Kebangsaan di Changkat Lada, Pasir Salak, seramai 30 orang termasuk 10 anggota Unit Amal telah ditahan polis pada 1 Ogos manakala pada sebelah malamnya, pada himpunan menyalakan lilin anti-ISA di Padang Timur berhampiran bangunan Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ) seramai 29 orang ditangkap, 21 lelaki dan 8 perempuan.

Wartawan Harakah dan Harakahdaily di Kota Bharu juga turut ditahan semasa bertugas membuat liputan himpunan membantah ISA di Dataran Stadium Sultan Mohamad ke-IV malam tadi

Walhal Kisah sebenarnya ialah begini.
Semalam ada beberapa orang gila dari DAP dan PKR telah ditahan polis akibat dari terlibat dalam satu perhimpunan haram, kecoh gila beb si Eli yang kuat kangkang tu bersama-sama kekasihnya yang macam kacang panjang tu, Tian Chua tu!

Kononnya polis zalim sebab tangkap mereka yang terlibat dan bla bla bla, biasa la cerita basi pakatan haram yang tak pernah habis punya! Aku dah naik jelak tengok drama tahap babi lakonan mereka ni! Mulanya aku fikir jugak kenapa mereka buat macam ni, lepas tu baru aku perasan, pagi ni kan PELIWAT NEGARA akan ke mahkamah selanjutnya klik sini

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails